Fons Contactar Login
+ Info

Proporciona més informació sobre els arxius de ciència

+ Info // Preguntes freqüents

¿Qui promou i gestiona el Servei d’Arxius de Ciència?

El Servei d'Arxius de Ciència és un servei coordinat pel CEHIC, Centre d’Estudis d’Història de les Ciències, i l’Arxiu General, ambdós de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el patrocini de l’IEC, Institut d’Estudis Catalans, i la pròpia universitat.

¿El Servei d'Arxius de Ciència és un centre d'arxiu?

El Servei d'Arxius de Ciència no és un centre d'arxiu, sinó un node de recollida i difusió d'informació que actua de mediador entre els centres repositoris dels fons científics i els usuaris. La nostra missió és recopilar i difondre informació sobre els fons (autor, dates extremes, volum, etc.) i sobre els centres on es troben. No pretenem constituir un nou "arxiu de ciència", sinó canalitzar els fons documentals dels científics i les institucions científiques del domini lingüístic català vers la xarxa d'arxius existent.

¿Què és per a nosaltres un fons?

Un fons és tota aquella documentació creada, rebuda, tramitada, etc., de manera espontània per un científic o institució científica en el desenvolupament de la seva activitat professional i/o personal.

¿Què entenem per Ciència?

Fem servir la denominació "ciència" en un sentit ampli, que integra les disciplines de les actuals Facultats de Ciències, la Tecnologia i la Medicina. En la mesura que tingui relació amb la ciència en sentit ampli, no excloem fons de ciències humanes, socials, econòmiques o de la informació.

¿Quina relació hi ha entre el Servei d'Arxius de Ciència i Archivos de Ciencia?

Ambdós serveis estan promoguts i coordinats pel Centre d'Estudis d'Història de les Ciències (CEHIC) i l’Arxiu General de la Universitat Autònoma de Barcelona, i comparteixen informació i recursos. El Servei d'Arxius de Ciència va ser creat el 2001 i pot oferir més serveis.

 
 
 
 
Cerca de fons Introduir fons Inventaris i catàlegs Galeria d'imatges Projectes + Info