català | castellano | english home   sitemap   legal notice   credits   contacte  
home home

The Catalogues

The Science Archive Service works with repositary institutions in the handling of collections of a scientific nature which have not been classified or catalogued. We deal with a very broad range of collection types, both in terms of the disciplines and periods covered, and the format and state of conservation of the documents that make them up. Their processing therefore involves different types of actions: identification and ordering; physical repair, conservation and protection; and transcription and/or digitalisation.

Cataloguing takes place under a single criterion for action, based on the Catalan Archiving Descriptions Rule (NODAC). Collaborations may be in the form of co-funding of a grant or contract for a research support worker or archivist, or advice to the staff of the collaborating institution.

Apart from the catalogues produced by the Service itself, we also offer repositary institutions the opportunity to migrate descriptions from their catalogues to the database set up and managed by the Service. Sometimes migration involves adaptation and correction.

As a result of this work we have totally or partially catalogued the following archives. The list includes a link to the catalogue entry, offering options for full consultation in pdf format.

The collaboration between the Library of Science and Technology of UAB and the Department of Science Archives has made possible the inclusion of some of the catalogs realized or migrated by the SAC to the UAB Digital Repository of Documents (DDD). You can access the List of catalogues in the tab "DDD" in the box below.

CATALOGUES

Results (18)         

Alegre Marcet, Gaietà [+]

Crusafont Pairó, Miquel [+]

Dou i Mas de Xexàs, Albert [+]

Ferran i Clua, Jaume [+]

Fundació Uriach 1838 (Arxiu publicitari farmacèutic) [+]

Fundació Uriach 1838 (Fotografia industrial)  [+]

Institut Ravetllat-Pla [+]

Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA [+]

Lloret i Orriols, Antoni [+]

Millàs i Vallicrosa, Josep M. [+]

Museu Zoologia Barcelona - Junta de Ciències Naturals [+]

Pascual, Pedro [+]

Rodríguez Femenias, Joan Joaquim [+]

Roqué Margenat, Josep Maria [+]

Royo y Gómez, José [+]

Sunyer i Balaguer, Ferran [+]

Tomàs i Ondiviela, Miquel [+]

Universitat Autònoma de Barcelona [+]

SEARCH

   Word
   in
   Order by
            

CUMULATIVE

Here you will find all records that you have accumulated in the various searches. You can manage them (adding or deleting entries), access to their files and get a PDF document with the results chosen. More information in aid for search.

DDD

El DDD, Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l'eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada, d'accés obert i interoperable. Aplega una gran diversitat pel que fa a suports, temàtica i tipologia de documents.

El DDD inclou sempre les metadades de descripció del recurs i l'accés al text complet. Una mateixa descripció pot fer referència a un o més fitxers. Volem així, explotar els avantatges de l'emmagatzemament, recuperació i comunicació digital.

DDD

You will find the following catalogs in the DDD.

AID FOR SEARCH

AID FOR SEARCH

Què cercar?
Aquesta base de dades permet fer cerques directes sobre el contingut dels catàlegs realitzats pel Servei d'Arxius de Ciència (SAC) o realitzats per altres institucions i migrats a la base de dades del SAC.

Com es fa la cerca?
A fi d'afavorir la cerca, s'ha creat un cercador tipus "google" on podrà cercar, sense discriminar accents ni majúscules:

 • Una paraula.
  Exemple: "Paleontologia".
 • Part d'una paraula.
  Exemple: “paleo”. Buscarà totes aquelles paraules que continguin "paleo": "paleopatologia", "paleoantropologia", "paleolític", "Paléontologie", etc.
 • Diverses paraules seguides separades per espais.
  Exemple: "Paleontologia geologia". Buscarà tots els registres que incloguin almenys una de les paraules.
 • Part d'una paraula en una cerca de vàries paraules.
  Exemple: "paleo geol". Buscarà totes aquelles paraules que continguin "paleo": "paleopatologia", "paleoantropologia", "paleolític", "Paléontologie", etc. i les que continguin "geol": "geologia", "geològiques", etc.
 • Una expressió exacta .
  Cal posar l'expressió a cercar entre cometes ("_").
  Exemple: ""Esborrany manuscrit de carta"". Buscarà només els registres que incloguin l'expressió exacta. Cercar una expressió exacta sense la utilització de cometes donarà com a resultat els registres que continguin alguna de les paraules o termes emprats.
 • Camps de cerca als catàlegs.
  La cerca es farà sobre els camps següents dels catàlegs: Títol, descripció, llengua i descriptors.

Nota: Cal emplenar, obligatòriament i com a mínim, un criteri de cerca. N'hi ha prou amb complimentar un camp i prémer el botó "Cercar". Sinó es fa això, l'aplicatiu no donarà cap resposta.

A on es fa la cerca?
Podeu realitzar aquesta cerca creuada sobre tots els catàlegs inclosos a la base de dades del SAC, sense fer cap selecció, o bé sobre un catàleg determinat, fent la selecció desitjada a la segona casella de cerca.

Com es mostren els resultats de la cerca?
Una vegada omplert el camp cerca i seleccionat el catàleg on cercar, hi ha dos possible opcions per consultar els resultats:

 • Pantalla o pdf
  PANTALLA: Es mostren els registres amb un resum de la informació, amb l'opció d'accedir als registres sencers, i amb les coincidències trobades de la paraula cercada identificades en vermell. Es dona l'opció de seleccionar els registres desitjats per incloure'ls a la secció "acumulats".
  PDF: Crear un pdf de manera directa on es mostra el resultat de la cerca.
 • Ordre de presentació
  L’aplicació retornarà, per defecte, el resultat de la cerca ordenat pel camp data. També és possible seleccionar l'ordre de presentació dels resultats, fent la selecció a la tercera casella de cerca. Els camps a escollir l'ordenació són: Autor, Referència, Data, Data descendent i Llengua. En cas d'escollir una ordenació diferent a "data" (per defecte), aquesta serà la segona opció d'ordre.

Què són els acumulat?
A la pestanya "Acumulat" hi trobareu tots els registres que hagueu acumulat en les diferents cerques. Podreu gestionar-los, accedir a les seves fitxes i obtenir un document en format pdf amb els resultats escollits.

 • Incorporar acumulats
  Podeu acumular els resultats de la cerca que siguin d'especial interès en aquesta cistella marcant la casella corresponent que apareix a l'inici dels registres cercats. Es possible acumular resultats de diferents cerques.
 • Eliminar acumulats
  Per treure un resultat acumulat cal desmarcar la seva casella. També és possible buidar tots els resultats acumulats fent clic en el botó "Esborrar acumulat".

Nota: Cal tenir en present que per poder utilitzar l'acumulat cal que el navegador tingui habilitades les cookies i que la durada dels resultats acumulats és de 60 dies naturals a partir de la darrera actualització de la llista.List of catalogues

Results (18)         

Alegre Marcet, Gaietà [+]

Crusafont Pairó, Miquel [+]

Dou i Mas de Xexàs, Albert [+]

Ferran i Clua, Jaume [+]

Fundació Uriach 1838 (Arxiu publicitari farmacèutic) [+]

Fundació Uriach 1838 (Fotografia industrial)  [+]

Institut Ravetllat-Pla [+]

Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA [+]

Lloret i Orriols, Antoni [+]

Millàs i Vallicrosa, Josep M. [+]

Museu Zoologia Barcelona - Junta de Ciències Naturals [+]

Pascual, Pedro [+]

Rodríguez Femenias, Joan Joaquim [+]

Roqué Margenat, Josep Maria [+]

Royo y Gómez, José [+]

Sunyer i Balaguer, Ferran [+]

Tomàs i Ondiviela, Miquel [+]

Universitat Autònoma de Barcelona [+]

bottom