català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els catàlegs

El Servei d'Arxius de Ciència col·labora amb les institucions dipositàries en el tractament de fons de caràcter científic que per una raó o una altra no han pogut ser encara classificats o catalogats. Es tracta de fons de tipologia molt diversa, tant pel que fa a les disciplines i els períodes coberts, com al format, el suport i l’estat de conservació dels documents que els integren. El seu tractament, doncs, comprèn diverses actuacions: la identificació i ordenació; l’adequació física, conservació i protecció, i la transcripció i/o digitalització.

La catalogació és duu a terme sota un criteri comú d’actuació, basat en la Norma de descripció arxivística de Catalunya (NODAC). La col·laboració es pot materialitzar en el cofinançament d’una beca o contracte a un tècnic de suport a la recerca, o bé en l’assessorament a personal de la institució col·laboradora.

A banda dels catàlegs realitzats pel mateix Servei, oferim a les institucions dipositàries la possibilitat de migrar els instruments de descripció dels catàlegs de què disposen a la base de dades elaborada i gestionada pel Servei. La migració pot comportar tasques d’adequació i correcció d’aquests instruments de descripció.

A resultes d’aquest treball s’han catalogat totalment o parcial els arxius la llista dels quals donem a continuació. La llista inclou un enllaç a la fitxa del catàleg, que dóna l’opció de consultar-lo íntegrament en format PDF.

La col·laboració entre la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB i el Servei d'Arxius de Ciència ha fet possible la inclusió d'alguns dels catàlegs realitzats o migrats pel SAC al Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD). Podeu accedir al llistat de catàlegs a la pestanya "DDD" del quadre inferior.

CATÀLEGS

Resultats (18)         

Alegre Marcet, Gaietà [+]

Crusafont Pairó, Miquel [+]

Dou i Mas de Xexàs, Albert [+]

Ferran i Clua, Jaume [+]

Fundació Uriach 1838 (Arxiu publicitari farmacèutic) [+]

Fundació Uriach 1838 (Fotografia industrial)  [+]

Institut Ravetllat-Pla [+]

Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA [+]

Lloret i Orriols, Antoni [+]

Millàs i Vallicrosa, Josep M. [+]

Museu Zoologia Barcelona - Junta de Ciències Naturals [+]

Pascual, Pedro [+]

Rodríguez Femenias, Joan Joaquim [+]

Roqué Margenat, Josep Maria [+]

Royo y Gómez, José [+]

Sunyer i Balaguer, Ferran [+]

Tomàs i Ondiviela, Miquel [+]

Universitat Autònoma de Barcelona [+]

CERCA

   Paraula
   en
   Ordenar per
            

MARCATS

Aquí hi trobareu tots els registres que hagueu acumulat en les diferents cerques. Podreu gestionar-los (incorporant o eliminant registres), accedir a les seves fitxes i obtenir un document en format pdf amb els resultats escollits. Més informació a ajuda a la consulta.

DDD

El DDD, Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l'eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada, d'accés obert i interoperable. Aplega una gran diversitat pel que fa a suports, temàtica i tipologia de documents.

El DDD inclou sempre les metadades de descripció del recurs i l'accés al text complet. Una mateixa descripció pot fer referència a un o més fitxers. Volem així, explotar els avantatges de l'emmagatzemament, recuperació i comunicació digital.

DDD

Al DDD hi trobareu els catàlegs següents.

AJUDA

AJUDA A LA CERCA

Què cercar?
Aquesta base de dades permet fer cerques directes sobre el contingut dels catàlegs realitzats pel Servei d'Arxius de Ciència (SAC) o realitzats per altres institucions i migrats a la base de dades del SAC.

Com es fa la cerca?
A fi d'afavorir la cerca, s'ha creat un cercador tipus "google" on podrà cercar, sense discriminar accents ni majúscules:

 • Una paraula.
  Exemple: "Paleontologia".
 • Part d'una paraula.
  Exemple: “paleo”. Buscarà totes aquelles paraules que continguin "paleo": "paleopatologia", "paleoantropologia", "paleolític", "Paléontologie", etc.
 • Diverses paraules seguides separades per espais.
  Exemple: "Paleontologia geologia". Buscarà tots els registres que incloguin almenys una de les paraules.
 • Part d'una paraula en una cerca de vàries paraules.
  Exemple: "paleo geol". Buscarà totes aquelles paraules que continguin "paleo": "paleopatologia", "paleoantropologia", "paleolític", "Paléontologie", etc. i les que continguin "geol": "geologia", "geològiques", etc.
 • Una expressió exacta .
  Cal posar l'expressió a cercar entre cometes ("_").
  Exemple: ""Esborrany manuscrit de carta"". Buscarà només els registres que incloguin l'expressió exacta. Cercar una expressió exacta sense la utilització de cometes donarà com a resultat els registres que continguin alguna de les paraules o termes emprats.
 • Camps de cerca als catàlegs.
  La cerca es farà sobre els camps següents dels catàlegs: Títol, descripció, llengua i descriptors.

Nota: Cal emplenar, obligatòriament i com a mínim, un criteri de cerca. N'hi ha prou amb complimentar un camp i prémer el botó "Cercar". Sinó es fa això, l'aplicatiu no donarà cap resposta.

A on es fa la cerca?
Podeu realitzar aquesta cerca creuada sobre tots els catàlegs inclosos a la base de dades del SAC, sense fer cap selecció, o bé sobre un catàleg determinat, fent la selecció desitjada a la segona casella de cerca.

Com es mostren els resultats de la cerca?
Una vegada omplert el camp cerca i seleccionat el catàleg on cercar, hi ha dos possible opcions per consultar els resultats:

 • Pantalla o pdf
  PANTALLA: Es mostren els registres amb un resum de la informació, amb l'opció d'accedir als registres sencers, i amb les coincidències trobades de la paraula cercada identificades en vermell. Es dona l'opció de seleccionar els registres desitjats per incloure'ls a la secció "acumulats".
  PDF: Crear un pdf de manera directa on es mostra el resultat de la cerca.
 • Ordre de presentació
  L'aplicació retornarà, per defecte, el resultat de la cerca ordenat pel camp data. També és possible seleccionar l'ordre de presentació dels resultats, fent la selecció a la tercera casella de cerca. Els camps a escollir l'ordenació són: Autor, Referència, Data, Data descendent i Llengua. En cas d'escollir una ordenació diferent a "data" (per defecte), aquesta serà la segona opció d'ordre.

Què són els marcats?
A la pestanya "Marcats" hi trobareu tots els registres que hagueu acumulat en les diferents cerques. Podreu gestionar-los, accedir a les seves fitxes i obtenir un document en format pdf amb els resultats escollits.

 • Incorporar marcats
  Podeu acumular els resultats de la cerca que siguin d'especial interès en aquesta cistella marcant la casella corresponent que apareix a l'inici dels registres cercats. Es possible acumular resultats de diferents cerques.
 • Eliminar marcats
  Per treure un resultat acumulat cal desmarcar la seva casella. També és possible buidar tots els resultats marcats fent clic en el botó "Esborrar marcats".

Nota: Cal tenir en present que per poder utilitzar l'acumulat cal que el navegador tingui habilitades les cookies i que la durada dels resultats acumulats és de 60 dies naturals a partir de la darrera actualització de la llista.Llistat dels Catàlegs realitzats

Resultats (18)         

Alegre Marcet, Gaietà [+]

Crusafont Pairó, Miquel [+]

Dou i Mas de Xexàs, Albert [+]

Ferran i Clua, Jaume [+]

Fundació Uriach 1838 (Arxiu publicitari farmacèutic) [+]

Fundació Uriach 1838 (Fotografia industrial)  [+]

Institut Ravetllat-Pla [+]

Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA [+]

Lloret i Orriols, Antoni [+]

Millàs i Vallicrosa, Josep M. [+]

Museu Zoologia Barcelona - Junta de Ciències Naturals [+]

Pascual, Pedro [+]

Rodríguez Femenias, Joan Joaquim [+]

Roqué Margenat, Josep Maria [+]

Royo y Gómez, José [+]

Sunyer i Balaguer, Ferran [+]

Tomàs i Ondiviela, Miquel [+]

Universitat Autònoma de Barcelona [+]

bottom