català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Nova web del SAC

La nova web del SAC simplifica la cerca de fons i catàlegs, i presenta de manera atractiva les diferents actuacions del Servei
SAC 11/11/2009

EL SAC estrena web
EL SAC estrena web

Al llarg del darrer any, hem redissenyat completament la web del Servei d'Arxius de Ciència amb l'objectiu de simplificar-ne l'ús i dotar-la de nous continguts. La nova web millora la presentació dels fons localitzats i els seus catàlegs, i permet fer cerques tant dins el mateix lloc web com dins els catàlegs realitzats pel SAC o posats a disposició del SAC per les institucions dipositàries.

També incorpora dues noves seccions, "Les veus" i "Les mirades", que inclouen respectivament  un llistat de les entrevistes localitzades, realitzades o tractades pel SAC, i conjunts d'imatges que il·lustren la tipologia bàsica i la varietat dels documents que pot contenir l’arxiu personal de un científic o d’una institució científica.

Un element destacat del nou lloc és la presentació de les actuacions sobre els fons. La presentació adopta el format d'una miniexposició virtual, i permet presentar a un públic ampli no especialitzat els resultats assolits. Creiem que això és important no només perquè justifica l'existència del SAC, sinó sobretot perquè actualment és imprescindible conèixer la ciència, i aquí se'n presenta una visió inèdita, molt propera a la recerca i a la gènesi del coneixement, i allunyada de les versions simplificades i edulcorades que sovint se serveixen al públic.

Finalment, la nova web recull de manera exhaustiva les diferents actuacions del SAC.

Future Proof

Crèdits

Article pdf
bottom