català | castellano | english home   sitemap   legal notice   credits   contacte  
home home

El SAC participa en la "III Jornada de museus, gestió documental i arxiu"

El 21 de abril, el Museu Marítim de Barcelona celebró la "III Jornada de museus, gestió documental i arxiu". El sistema de gestión documental y archivo, una herramienta de soporte y conocimiento

El 21 d’abril, el Museu Marítim de Barcelona va celebrar la III Jornada de museus, gestió documental i arxiu. El sistema de gestió documental i arxiu, una eina de suport i coneixement. Jornada, que es fa cada dos anys, en aquesta edició va reunir uns 125 inscrits procedents principalment de Catalunya, però també de fora. Aquest nombrós grup d’arxivers i documentalistes va tenir l’oportunitat de poder escoltar un variat grup de conferenciants escollits entre professionals dels arxius, que treballen en diferents àmbits del món de la documentació.
La primera conferència fou a càrrec de Ramon Alberch, arxiver amb una vasta experiència i coneixement, va parlar dels requisits dels arxius del Sistema d’Arxius de Catalunya establerts en el Decret 190/2009, de 9 de desembre.  Seguidament, l’arxivera de la Junta d’Andalusia Ana Melero Casado va explicar el projecte en curs d’unificació dels fons documentals dels museus andalusos, per tal de facilitar el seu accés a través d’internet. El tercer conferenciant fou Jesús Navarro Guitart, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, el qual va parlar de la documentació que es genera en un museu d’aquestes característiques, tant en la seva vessant administrativa com històrica.
L’arxivera Carlota Bustelo Puerta, ja per la tarda, va fer una interessant explicació sobre les normes ISO i la seva importància per a la bona gestió documental.
Per últim, va destacar la taula rodona celebrada a última hora del matí, que va contar amb la participació de professionals vinguts de diferents àmbits de la gestió documental. Entre ells el director del SAC, Xavier Roqué. El qual va parlar, des de la seva visió com a investigador i no com a professional dels arxius, de l’estat actual dels arxius de ciència, i com aquests són la documentació més oblidada dins el món dels arxius.
bottom