català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons

Científic o Institució: Hospital Militar de Maó
Institució dipositària: Archivo Intermedio Militar de Baleares
Paraules Clau: Medicina
Període cobert: 1894-1993
Informació Addicional:

El conjunt arquitectònic que ocupa la major part de l'illot, Illa del Rei, es va construir quan, en 1711, durant la primera dominació britànica, l'almirall anglès John Jennings va manar construir un hospital en aquest indret. L'hospital era del mateix estil que el Royal Hospital Chealsea i que el Greenwich Naval Hospital a Londres, de l'arquitecte Sir Christopher Wren.
Entre 1771 i 1776 es va reparar i reformar però en passar Menorca a mans espanyoles es va desmantellar per a la construcció de la fortificació Sant Felip. En 1784 els espanyols van transformant la capella protestant en catòlica. En 1798 torna a passar a mans dels anglesos, que l'usen novament com a hospital. Des d'aleshores, funcionarà com a hospital militar utilitzat per francesos, estatunidencs i espanyols, que prestarien l'illa a d'altres països per a tasques diverses.
No va ser fins 1964 que l'hospital de Maó es traslladaria a Menorca, al carrer Vasall de Maó, per les dificultats que suposava el fet d'haver de traslladar els ferits a l'illa, però la propietat va romandre del govern central espanyol.

Descripció:

Documentació administrativa
Documentació professional
Històries Clíniques
Fotografies

Volum aproximat: 12,60 ml



[tornar]

bottom