català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons

Científic o Institució: Hospital de Tortosa Verge de la Cinta
Institució dipositària: Arxiu Comarcal del Baix Ebre
Paraules Clau: Medicina
Període cobert: 1977-1995
Informació Addicional:

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta està situat en un puig anomenat el Sitjar, des d’on es domina tota la ciutat. L'Hospital va ser construït durant els anys 1972-75 per a donar resposta a la demanda assistencial en un moment de creixement demogràfic. Es va equipar i va entrar en funcionament el 22 de novembre de 1976, inicialment amb els serveis d’Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria, Anàlisis Clíniques i Banc de Sang.
Gradualment s’hi han incorporat la resta de serveis mèdics i quirúrgics fins a arribar a la dotació actual.
El 1982 es va crear el servei de Medicina Intensiva i el 1983 es van disposar unes instal·lacions a urgències per a assistir irradiats nuclears en el marc del Pla PENTA. L’any 1989 s’afegeix un nou quiròfan al bloc quirúrgic i l’any 1992 entra en funcionament el TAC. Es va fer una ampliació del centre que va ser inaugurada al maig de 1994 i que va consistir en l’eixamplament de la quarta planta de l’eix central de l’edifici primigeni i l’edificació d’un cos de nova planta, que envolta la part posterior de l'edifici. En aquesta zona s’han ubicat la unitat docent, la farmàcia, l’arxiu d’històries clíniques, la capella, els magatzems generals, el servei d’urgències i l’àrea de 24 hores.
La docència hospitalària va començar el 1978 amb formació de pregrau. Posteriorment es va acreditar la formació de MIR per a especialitats de medicina interna, medicina familiar i comunitària, traumatologia i ortopèdia i anàlisis clíniques. El 1983 es va inaugurar l’Escola Universitària d’Infermeria de l’ICS adscrita a la Universitat Rovira i Virgili. L’any 1994 s’amplia la capacitat docent del centre amb l’acreditació de formació de llevadores (LLIR).

Descripció:

Documentació administrativa

Volum aproximat: 11 ml



[tornar]

bottom