català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons

Científic o Institució: Igualatorio Móra - Clínica Borràs
Institució dipositària: Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre
Paraules Clau: Medicina
Període cobert: 1929-1962
Informació Addicional:

La col·lecció documental del "Igualatorio Mora-Clínica del Dr. Borràs" conté alguns documents de l'activitat particular del Dr. Josep Borràs Nogués entre (1929-1944) i, la gran majoria, relacionats amb la seva activitat professional desenvolupada a l' Igualatorio Mora (1950-1952). L'associació es va constituir mitjançant escriptura notarial el 2 de març de 1950 i en formaven part el Dr. Borràs i Eduardo Pérez Baygual, tot i que patirà moltes modificacions en la seva composició i sorgiran conflictes en la gestió del centre. Neix amb la voluntat de donar cobertura mèdica i quirúrgica als habitants de la Ribera d'Ebre, el Priorat, la Terra Alta i el Baix Aragó davant la inexistència d'un centre sanitari públic que els donés cobertura.
Tenim constància que el 23 d'octubre de 1953 es produeix una compravenda i canvia la denominació de l'associació mèdica "Igualatorio Mora", que passa a denominar-se Clínica del Dr. Borràs.
També tenim constància d'un altre canvi de denominació de l'associació mitjançant escriptura notarial de 24 de novembre de 1958 quan passa a dir-se " Clínica-Igualatario Mora. Fundación del Dr.Borràs".

Descripció:

Documentació professional
Documentació administrativa

Volum aproximat: 0,10 ml[tornar]

bottom