català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons

Científic o Institució: Vicente, Maria Cristina
Institució dipositària: UAB - Biblioteca de Ciència i Tecnologia
Paraules Clau:
Període cobert: 1970-2000 aprox
Informació Addicional:

Maria Cristina Vicente (León 1948 - ). Es va llicenciar en Biologia a la Universitat de Salamanca el 1971. L'any 1979 es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesis doctoral Contribución al estudio de los diplópodos epigeos de Cataluña. Aquest va ser el primer estudi morfològic, faunísitic i taxonòmic dels diplòpodes de Catalunya. Els principals resultats es van publicar a la revista Eos i es va convertir en un estudi de referència per als especialistes en diplòpodes de la Península Ibèrica. En el vessant acadèmic i pedagògic la Dra. Vicente va ser professora de la UAB del 1972 fins el 2000. Primer com a professora adjunta i posteriorment com a professora titular. Va donar-hi classes de Zoologia general i de Zoologia dels artròpodes i va assumir diferents càrrecs acadèmics al departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia.

Com a investigadora en zoologia la Dra. Vicente va especialitzar-se en l'estudi de la morfologia, la taxonomia i l'ecologia de diferents grups de diplòpodes a la península ibèrica. Com a resultat, va publicar nombrosos articles, molts d'ells en col·laboració amb altres miriapodòlegs. Tantmateix, va participar en múltiples activitats i associacions entomològiques, entre elles al Centre International de Myriapodologie.

El llegat personal de la Dra. Vicente es compon d'articles científics en forma de separates i de l'epistolari professional.

[text extret de la web de la biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB]

Descripció:

Correspondència professional
Bibliografia

Volum aproximat: 0,20 ml[tornar]

bottom