català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons

Científic o Institució: Sánchez Quintanar, León
Institució dipositària: Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero
Paraules Clau: Medicina
Període cobert:
Informació Addicional:

Les obres manuscrites "Biblioteca Mèdica Hispano-Lusitana" i la "Biblioteca Qurúrgica Hispano-Lusitana", de León Sánchez Quintanar.
Aquests dos repertoris estan constituïts per sis volums manuscrits. Encara que es tracta d'obres diferents per recollir el primer dels metges hispà-lusitans en general, i el segon els cirurgians exclusivament, mantenen una uniformitat en la seva estructura interna, que ens ha portat a considerar oportú un estudi global de les mateixes.
La idea de Sánchez Quintanar en començar la seva recopilació, quan encara era alumne del Col.legi de Sant Carles de Madrid, i sota la influència dels seus mestres Mosácula i Hernández Morejón, va ser la de construir un repertori biobibliogràfic dels metges i cirurgians hispà-lusitans.
L'ordenació d'aquests materials, reunits al llarg de 30 anys sense una continuïtat i un mètode estricte, va haver realitzar amb posterioritat a l'edició de les obres de Chinchilla i Morejón, ja que en totes les lletres anteposa una relació d'autors no recollits pels esmentats autors i que ell inclou.

Descripció:

Bibliografia

Volum aproximat: 0,60 ml[tornar]

bottom