català | castellano | english home   sitemap   avís legal   crèdits   contacte  
home home

Els Fons > Fons a Fons

Científic o Institució: Royo y Gómez, José
Institució dipositària: Instituto Colombiano de Geología y Minería INGEOMINAS
Paraules Clau: Geologia, Paleontologia
Període cobert: 1939-1951
Informació Addicional:

José Royo y Gómez (Castelló de la Plana, València, 1895 - Caracas, Veneçuela, 1961). Fou doctor en Ciències Naturals de la Universitat Central de Madrid. Va treballar al Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN), on va formar part de l’escola d’Ignacio Bolívar. Durant la Guerra Civil Espanyola, fou l’encarregat de traslladar, instal·lar i posar en funcionament els laboratoris del MNCN a València i Barcelona. S’exilià a Colòmbia i Veneçuela. S’instal·là a Bogotà, on treballaria al Servei Geològic Nacional, on va fer una labor molt important com a geòleg i paleontòleg de camp, com a planificador, administrador i com a fundador del Museu Geològic Nacional de Colòmbia. Fou catedràtic a la Universitat Nacional de Colòmbia i a l’Institut Etnogràfic de Bogotà. El 1951 es va traslladar a Caracas, on es va dedicar a l’activitat acadèmica i també va continuar la seva activitat centrada en la biostratigrafia i la museística.

Descripció:


Bibliografia
Correspondència
Documentació científica
Documentació de gestió
Fotografies
Mapes
Publicacions

Volum aproximat: El fons està compost de 48 lligalls numerats i 9 no numerats de documents diversos (correspondència, esborranys, dibuixos, mapes, informes, retalls de premsa, factures, etc.), 25 llibres, 12 revistes, 23 informes (esborranys i originals), un número no determinat de llibretes de camp, 3 catàlegs, 2238 fotos distribuïdes en 4 àlbums i material de diversa índole.
Instruments de descripció: Catàleg associat
Col·laboracions institucionals: Instituto Colombiano de Geología y Minería INGEOMINAS
Fons a Fons: José Royo Gómez
Les Mirades: La herencia del exilio científico republicano español en Latinoamérica
Projectes realitzats: Catalogació del fons José Royo, Redacció de Les Mirades "L'herència de l'exili científic republicà espanyol a Llatinoamèrica"
Suport a la recerca: Instituto Colombiano de Geología y Minería

                                                [tornar]

bottom