catalĂ  | castellano | english home   sitemap   legal notice   credits   contacte  
home home

The Collections > Collections in depth


[1000 x 705]
[descarregar PDF]

Code of reference: 01/20/0426

Title / Description: Carta dirigida al Professor San Juan, a Madrid, on parla del suggeriment del Dr. Augé per que faci el Batxillerat, ja que es clau en el procés de legalitzar la seva situació amb el CSIC. Augé ja s'ha parlat amb el director d'un institut i si tot sigues per bon camí, en juny de 1957 tindrà el títol de batxiller. També pensa anar a L'Universitat i molts dels colegues catedràtics li han dit que li donarien totes les facilitats. Pensa obtenir títol com a Matemàtic i desprès fer un doctorat.
Treballa en una nota per el congres de funcions de Hèlsinki i una altre per el congres de matemàtics llatins que es celebrarà a Niza, al qual pensa anar. També te que ampliar la memòria que ha rebut el premi Franco perquè demanan mes volum per a publicarla i continua treballant en la redacció de la memòria sobre las series de Gontcharoff.

Document date: 18/11/1952

Name of the producer: Sunyer i Balaguer, Ferran

History of the producer: (Figueres 1912-Barcelona 1967). Degut a una paràlisis des del seu naixement va tenir una formació autodidacta en matèries científiques. Va iniciar els seus treballs matemàtics amb la publicació "Comptes Rendus" de l'Académie des Sciences de París. Des de llavors va treballar amb l'escola de Jacques Hadamard, contribuint al progrés de la teoria de funcions. Va contribuir a la fixació de la terminologia matemàtica al català des de el seu càrrec de vicepresident de la Societat Catalana de Ciències Físiques, Químiques i Matemàtiques i, sobretot, des de la seva plaça de director de la secció de matemàtiques. Va ser membre de nombroses societats matemàtiques, destacant la American Mathematical Society

Language: Castellà

State of conservation: Bo[back]

bottom